Nyheter 03.07.2024 Kent Lidman
Efter 21 år på jobbet går nu Nordkalottrådets generalsekreterare Paula Mikkola i pension. Hon slutar vid årsskiftet och Nordkalottrådet söker därför en ny generalsekreterare.

 

Hittills har ordförandeperioderna i Nordkalottrådet varit två år och kansliet har permanent varit lokaliserat i Rovaniemi. Ordförandeskapet har bytts mellan de fem regionerna på Nordkalotten.

Från och med 2025 blir ordförandeperioderna tre år och kansliet kan vara placerat i det land som innehar ordförandeskapet. Samtidigt ändras det så att ordförandeskapet roterar mellan de tre länderna Sverige, Norge och Finland.

För de kommande tre åren 2025–2027 är Norrbotten ordförande. Det är därför Region Norrbotten som nu utlyser arbetet som generalsekreterare.

I korthet innebär det att generalsekreteraren ansvarar för utvecklingen av det nordiska samarbetet mellan regionerna på Nordkalotten och organiserar Nordkalottrådets verksamhet.

En annan viktig del blir att samordna verksamheten vid Gränstjänsten Sverige-Finland-Norge.

Sista ansökningsdag är 26.8.2024. Se mer om detta i Region Norrbottens följande annons:

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=290&ProjectId=204478&DepartmentId=21838&MediaId=5&SkipAdvertisement=False