Nyheter 15.11.2023 Kent Lidman
-Folk vill åka tåg och återvänder nu till tågåkandet efter pandemin. Det visar våra egna undersökningar. Vi har blivit mer regionala efter pandemin. Det säger Joakim Berg, VD för det lokala norrländska tågbolaget Norrtåg i Sverige när han medverkar vid det Nordeuropeiska transportforumet i Uleåbor

Joakim Berg medverkade under programpunkten ”Gränslösa transportvisioner på järnväg”, tillsammans med Juho Hannukainen, direktör för nya trafikgruppen vid det finländska tågbolaget VR.

100 procent nöjda

Norrtåg har sin verksamhet i norra Sverige, från Sundsvall/Ljusdal i söder till Trondheim och Narvik i väst och Haparanda i öst. Av deras linjer var sträckan Luleå-Haparanda den mest populära enligt företagets egen enkät.

-Där har vi 100 procent som är nöjd och tycker att tåget är det bästa transportmedlet. Det låter som Nordkoreanska valsiffror. Genomsnittet ligger som sagt var på 91 procent nöjda kunder, säger Joakim Berg.

Arbeta på tåg

Norrtåg har en vision om att utveckla tågåkandet under de kommande tio åren.

-Där fler ingår fler linjer till exempel Kemi/Uleåborg. Den stora utmaningen är göra att möjligt för folk att i större utsträckning än nu arbeta på tåget, säger Joakim Berg.

Tåg över gränsen

VR hoppas att det 2025 ska vara möjligt att åka tåg över gränsen vid Torneå/Haparanda.

-Då kan vi ha direkttåg från Helsingfors till Haparanda och vidare in i Sverige. Det är då också viktigt att sammankoppla tidtabellerna med Norrtåg. Vi ska också samarbeta då det gäller onlineförsäljning av biljetter. Det behövs nya plattformar och elektrifiering. Olika spårvidder är ett problem, sade Juho Hannukainen.

Ökat tågåkande

VR ägs till 100 procent av finska staten och har funnits i 161 år.

-Även hos oss har tågåkandet ökat efter pandemin. 24 procents ökning till Uleåborg, 17 procent till Rovaniemi och 18 procent till Kemi, berättar Juho Hannukainen.

Kent Lidman